APS

Des de fa anys en el món del lleure es treballa amb projectes APS (aprenentatge i servei).

Aquí a l’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet en duem a terme uns quants

  • Joves pel barri
  • Conecta Jove
  • 3,2,1…. Conecta
  • Contes per a nosaltres
  • Teixint generacions
  • Curmetratge Jove

Joves pel barri

Els nois i les nois de 15 anys aprenen el concepte de voluntàriat i el posen en pràctica venint a l’Esplai, alhora que ens aporten un recolzament en les diferents activitats on hi participen.

Conecta Jove

Aquest projecte està adreçat als nois i les noies de 16-17 anys. En aquest cas els nois aprenen que significa el voluntariat i a tractar amb persones grans per tal de poder dur a terme un seguit de sessions formatives amb adults on els hi ensenyen a fer servir l’ordiandor i la tauleta.

3,2,1… Conecta

Emmarcat dins del programa Connecta Jove de la Fundació Esplai, aquest taller audiovisual està dirigit als joves de les entitats que ho componen, i s’estructura entorn de la participació d’aquests en la tasca de traslladar al públic en general els continguts del programa, utilitzant la comunicació audiovisual com a mitjà d’expressió.

Contes per a nosaltres

Aquest és un projecte propi de la secció d’adults amb discapacitats (grup Indi) on ells preparen un seguit de contes amb titelles per tal de representar-los als  infants.

Teixint generacions:

Els nois i les noies de la secció de mitjans estant aprenent a fer mitja gràcies a l’ajuda d’un grup de dones grans. durant
aquestes sessions aprenen a ser més pacients, generosos i saber
tractar amb gent de diferents edats.

Curtmetratage Jove

El curtmetratge jove és un projecte d’aprenentatge i servei que va sorgir com un taller alternatiu per als i les joves de l’Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet. Després de veure els resultats amb el 7é art de l’Esplai el Nus, vam pensar que seria una bona forma de que s’escolti la veu dels joves, de potenciar la seva
imaginació i el seu pensament crític. Mitjançant les eines del mon audiovisual, el joves donen veu a les seves preocupacions, pensaments i crítiques.

Podeu veure els curtmetratges clicant a sobre dels títols

 

Un projecte de la Fundació Catalana de l\'Esplai