ÒMNIA

El programa Òmnia, és un programa de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, que té com a finalitat evitar la bretxa digital en la ciutadania i afavorir la discriminació positiva i la igualtat d’oportunitats de les persones que tenen més dificultats per accedir a les TIC, però sense excloure el conjunt de la població. Amb aquest plantejament es vol fugir de l’estigmatització i la segregació de certs col·lectius, i encaminar la intervenció cap a la inclusió i la convivència.

El Punt Òmnia Pubilla Cases Can Vidalet es troba a la Plaça de la Bòbila, entre els barris de Pubilla Cases (L’Hospitalet de Llobregat) i Can Vidalet (Esplugues de Llobregat). Així doncs, els nostres usuaris i usuàries provenen d’ambdues ciutats. Es va inaugurar l’any 1999. Des d’aleshores, són molts els cursos i tallers que s’han realitzat per tal d’aprendre a desenvolupar-nos a través de les noves tecnologies i crèixer en autonomia davant els nous avenços.

Tot i que el Punt està ubicat dins l’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet, l’edat dels usuaris i usuàries és molt variada. Doncs realitzem tallers adequats a cada grup d’edat i adaptats als diferents nivells, treballant així amb infants des dels 6 anys, joves, adults, jubilats i persones que es troben en situació d’atur i estan en procés de recerca de feina.

A més a més, el Punt Òmnia és també un espai de socialització i intercanvi d’experiències. Després de més de 20 anys creixent com a família, cada vegada són més les sortides i activitats realitzades fora de l’aula, per tal de conèixer altres recursos de l’entorn i així crear més vincle entre els diferents tallers i cursos.

Horari dels diferents espais de gener a abril de 2022

A partir del dia 10 de gener:

Tallers

DILLUNS

Ment en Forma (10h a 11.30h)
Taller introductori al procés de disseny orientat a la impressió 3D.

DIMARTS
Introducció a la fabricació 3D (10h a 11h)
Taller introductori al procés de disseny orientat a la impressió 3D.
Libre Office Writer (11:15h a 12:15h)
Taller per aprendre a fer servir el programa d’escriptura del paquet ofimàtic lliure Libre Office Writer. Començarem des de l’inici, treballant els aspectes més bàsics i anirem avançant al ritme del grup.
Libre Office Calc (12:30h a 13:30h)
Taller per aprendre a fer servir el programa d’escriptura del paquet ofimàtic lliure Libre Office Calc. Començarem des de l’inici, treballant els aspectes més bàsics i anirem avançant al ritme del grup.
DIMECRES

Descobrim l’Ordinador (10h a 11:15h)
Centrarem el taller en aprendre a fer servir l’ordinador i els seus perifèrics principals així com a fer servir el Sistema Operatiu Línux, present als nostres ordinadors.

DIJOUS
Naveguem per Internet (11:15h a 12:15h)
Coneixerem el nostre cercador i aprendrem a navegar per internet de manera segura i autosuficient.
Millorem l’ús del Mòbil (16h a 17:30h)
Centrarem el taller en aprendre a fer servir els nostres telèfons intel·ligents i millorar els nostres coneixements sobre aquests.
DIVENDRES
Fotografia (10h a 11:30h)
Ens endinsarem en el mon de la fotografia. Independentment del suport que utilitzis per fer les fotografies coneixerem diferents estils i tècniques fotogràfiques per posar-les en pràctica a les sortides de grup o les vostres pròpies sortides fotogràfiques.
Millorem l’ús del Mòbil (16h a 17:30h)
Centrarem el taller en aprendre a fer servir els nostres telèfons intel·ligents i millorar els nostres coneixements sobre aquests.

Punt Obert

Espais en que podeu fer servir els nostres equips per navegar per internet, cercar feina, fer tràmits amb l’administració… tot això amb el suport de la dinamitzadora del punt.
No cal reservar espai però està subjecte a les places disponibles en cada moment.

DIMARTS DIMECRES DIJOUS
13:45 a 14:30h 16:30h a 17:30h Torn 1: 10h a 11h

Torn 2: 12:30h a 13:30h

Proves ACTIC

DILLUNS DIMECRES
12:00h a 14:30h 11:30h a 14:00h

 

Un projecte de la Fundació Catalana de l\'Esplai