ÒMNIA

El programa Òmnia, és un programa de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, que té com a finalitat evitar la bretxa digital en la ciutadania i afavorir la discriminació positiva i la igualtat d’oportunitats de les persones que tenen més dificultats per accedir a les TIC, però sense excloure el conjunt de la població. Amb aquest plantejament es vol fugir de l’estigmatització i la segregació de certs col·lectius, i encaminar la intervenció cap a la inclusió i la convivència.

El Punt Òmnia Pubilla Cases Can Vidalet es troba a la Plaça de la Bòbila, entre els barris de Pubilla Cases (L’Hospitalet de Llobregat) i Can Vidalet (Esplugues de Llobregat). Així doncs, els nostres usuaris i usuàries provenen d’ambdues ciutats. Es va inaugurar l’any 1999. Des d’aleshores, són molts els cursos i tallers que s’han realitzat per tal d’aprendre a desenvolupar-nos a través de les noves tecnologies i crèixer en autonomia davant els nous avenços.

Tot i que el Punt està ubicat dins l’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet, l’edat dels usuaris i usuàries és molt variada. Doncs realitzem tallers adequats a cada grup d’edat i adaptats als diferents nivells, treballant així amb infants des dels 6 anys, joves, adults, jubilats i persones que es troben en situació d’atur i estan en procés de recerca de feina.

A més a més, el Punt Òmnia és també un espai de socialització i intercanvi d’experiències. Després de més de 20 anys creixent com a família, cada vegada són més les sortides i activitats realitzades fora de l’aula, per tal de conèixer altres recursos de l’entorn i així crear més vincle entre els diferents tallers i cursos.

Tallers i sortides per al més de juliol del 2022

Tallers

POSTALS D’ESTIU AMB CANVA

Vols crear postals digitals amb les fotografies dels teus viatges? O potser les vols imprimir i recuperar la nostàlgia de enviar-les per correu físic?

Anima’t a participar d’aquest taller en el que coneixeràs un programa molt senzill, gratuït i online amb el que podràs dissenyar les teves postals.

Dates: dilluns 4 i  11 de 9.30 a 11.30h (farem un petit descans a les 10.30h)

IMPORTANT: Cal un domini bàsic de l’ordinador, el teclat i el ratolí.

ORGANITZA LES TEVES FOTOGRAFIES AMB GOOGLE PHOTOS
Tant si coneixeu l’eina de google com si no, amb aquest taller podreu coneixer com aprofitar-la en el vostre dia a dia i, ara que arriba l’estiu, tenir una eina més per recollir les vostres fotografies.

Veurem la versió online i també l’aplicació mòbil.

Dates: dilluns 4 i 11 de 11.45h a 13.45h 

IMPORTANT: Cal un domini bàsic de l’ordinador, el teclat i el ratolí; així com disposar de telèfon intel·ligent

TREU SUC AL TEU CORREU ELECTRÒNIC

Tant si tens correu electrònic com si no, aprofita aquest curs per treure el màxim partit del que us ofereix el vostre gestor de correu: etiquetes, preferits, carpetes, regles automàtiques…

També parlarem dels aspectes bàsics de seguretat i bon ús dels nostres correus electrònics.

Dates: divendres 8 i 15 de 12.15h a 14h 

En cas de que no disposis de correu podem dedicar un moment a crear-ne un.

IMPORTANT: Cal un domini bàsic de l’ordinador, el teclat i el ratolí.

FOTOGRAFIEM L’ESTIU

Farem una breu introducció a la fotografia per després poder centrarnos en situacions típiques a l’estiu i com podem aprofitar-les per millorar les nostres fotografies.

Dates: divendres 22 i 29 de 12.15h a 14h 

IMPORTANT: Podeu portar el mòbil o la càmera de fotos.

Sortides culturals

DIJOUS DIA 7
Sortida encara a determinar
DIJOUS DIA 14
Sortida encara a determinar
DIJOUS DIA 21
Sortida encara a determinar
DIJOUS DIA 28
Sortida encara a determinar

Punt Obert

Espais en que podeu fer servir els nostres equips per navegar per internet, cercar feina, fer tràmits amb l’administració… tot això amb el suport de la dinamitzadora del punt.
No cal reservar espai però està subjecte a les places disponibles en cada moment.

DILLUNS DIMECRES
Espai de suport a tràmits online: 11:45h a 12:45h

Accés lliure: 16:30h a 17:30h

Accés lliure: 16:30h a 17:30h

 

Un projecte de la Fundació Catalana de l\'Esplai