ÒMNIA

El programa Òmnia, és un programa de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, que té com a finalitat evitar la bretxa digital en la ciutadania i afavorir la discriminació positiva i la igualtat d’oportunitats de les persones que tenen més dificultats per accedir a les TIC, però sense excloure el conjunt de la població. Amb aquest plantejament es vol fugir de l’estigmatització i la segregació de certs col·lectius, i encaminar la intervenció cap a la inclusió i la convivència.

El Punt Òmnia Pubilla Cases Can Vidalet es troba a la Plaça de la Bòbila, entre els barris de Pubilla Cases (L’Hospitalet de Llobregat) i Can Vidalet (Esplugues de Llobregat). Així doncs, els nostres usuaris i usuàries provenen d’ambdues ciutats. Es va inaugurar l’any 1999. Des d’aleshores, són molts els cursos i tallers que s’han realitzat per tal d’aprendre a desenvolupar-nos a través de les noves tecnologies i crèixer en autonomia davant els nous avenços.

Tot i que el Punt està ubicat dins l’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet, l’edat dels usuaris i usuàries és molt variada. Doncs realitzem tallers adequats a cada grup d’edat i adaptats als diferents nivells, treballant així amb infants des dels 6 anys, joves, adults, jubilats i persones que es troben en situació d’atur i estan en procés de recerca de feina.

A més a més, el Punt Òmnia és també un espai de socialització i intercanvi d’experiències. Després de més de 20 anys creixent com a família, cada vegada són més les sortides i activitats realitzades fora de l’aula, per tal de conèixer altres recursos de l’entorn i així crear més vincle entre els diferents tallers i cursos.

Tallers de setembre a desembre del 2022

PROJECTES EN GRUP
Dilluns de 12h a 13.30h

Un espai per compartir aficions i fer grup amb companys i companyes de gustos afins.

Un grup de fotografia, un projecte de disseny 3D, un grup de jocs de taula… Tens alguna idea més?

INICIACIÓ A LA FOTOGRAFIA
Dimarts de 10h a 11.30h

Penses que fer fotos é més que apretar un botò? Tens preguntes que consideres tant bàsiques que et fa vergonya preguntar?

Aquest curs farem un repàs molt general a la fotografia i les càmeres per seguir amb tècniques bàsiques per ampliar els coneixements poc a poc.

IMPORTANT: Cal portar la càmera de fotos o el mòbil. És un curs d’iniciació així que no calen coneixements prèvis.

CONEGUEM L’ORDINADOR
Dimecres de 10h a 11.30h

Un curs molt bàsic per a tota aquella gent que no ha fet servir un ordinador mai o bé fa tant temps que ja no ho recorda.

Des d’aprendre les parts del maquinari d’un ordinador, passant pel programari, aprendre a fer servir el teclat i el ratolí…

Tot això i més t’espera al taller!

IMPORTANT: Curs d’iniciació, no cal un coneixement bàsic de l’ordinador.

NAVEGACIÓ PER A PRINCIPIANTS
Dimecres de 11.45h a 13.15h

Vols navegar per internet amb seguretat i fàcilment, ja ho fas però tot just comences?

Aquest es el teu taller, entre totes navegarem sense enfonsar-nos!

Dates: divendres 22 i 29 de 12.15h a 14h 

IMPORTANT: Podeu portar el mòbil o la càmera de fotos.

MONOGRÀFICS
Dimecres de 16.30h a 18h

Un espai per fer tallers monogràfics amb tots aquells temes que no podem aprofundir als tallers diaris o d’altres que no tractem.

Tallers curts de 2 o 3 sessions que anirem publicant als canals habituals.

IMPORTANT: Cada taller tindrà uns requisits diferents, consulta-ho!

FEM SERVIR EL MÒBIL
Dijous de 16h a 17.30h

Un espai per aprendre a dominar el nostre mòbil i aquelles aplicacions que ens faran la vida una miqueta més fàcil.

IMPORTANT: Cadascú ha de portar el seu mòbil.

MENT EN FORMA
Dijous de 17.45h a 19.15h

Mantingues la teva ment activa mitjançant jocs i activitats que en grup i amb les que segur t’ho passaràs d’allò més bé.

Activitat per a gent gran.

Punt Obert

Espais en que podeu fer servir els nostres equips per navegar per internet, cercar feina, fer tràmits amb l’administració… tot això amb el suport de la dinamitzadora del punt.
No cal reservar espai però està subjecte a les places disponibles en cada moment.

DILLUNS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES
Accés lliure: 15:30h a 16:30h Accés lliure: 15:30h a 16:30h Suport a tràmits en línea:
12.30h a 14h
Punt Obert:
10h a 11h

Exàmens ACTIC

Som un punt per poder-vos examinar per obtenir els certificats ACTIC. Si vols més informació sobre aquests certificats, pots consultar aquest document. (276Kb)

També podeu anar al portal de la certificació.

Un projecte de la Fundació Catalana de l\'Esplai