Comunicat

L’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet ens adherim al posicionament compartit per les entitats de la Taula del 3r Sector on es rebutja i condemna els greus atacs xenòfobs i racistes que darrerament estan incrementant el nombre i la gravetat d’aquests. En especial els fets que han succeït aquest cap de setmana a Castelldefels, on han viscut un doble atac en dos centres de menors estrangers no acompanyats (MENAS), en els quals han resultat ferits tant menors com professionals.

L’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet és una entitat social i educativa que té com a voluntat defensar els drets humans i lluitar contra el discurs d’odi que ataqui les llibertats i la dignitat de les persones. Per aquest motiu volem denunciar la situació amb la qual es troben els menors estrangers que estan patint una estigmatització social que deriva de la constant criminalització mediàtica i social que els assenyala com un problema de seguretat i de convivència.
Aquestes actituds d’incitació d’odi, no tenen cabuda en una entitat que treballa en el dia a dia per fomentar la cohesió social i la convivència positiva amb infants, joves, persones amb diversitat funcional i famílies; mitjançant diferents activitats que tenen com a finalitat el creixement en el respecte, la tolerància i la no violència. Tanmateix, sent conseqüents amb la nostra acció educativa, duent a terme un projecte transversal de solidaritat i la proposta “Encoratja’t” ens oposem a tota mena d’agressions i discriminacions de gènere, racials, ètnics, entre d’altres.

Finalment demanem que es destinin els recursos suficients a polítiques socials i a accions comunitàries que afavoreixin la protecció de la infància migrant i així com també unes polítiques que afavoreixin la seguretat i la protecció dels professionals del sector.
Com a institució donem suport a tots els nostres companys i companyes del sector educatiu i social, seguim lluitant i treballant per una societat més justa i compromesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *